Andmore

đź”’

Principal Consultant Lars van Bussel aan het woord

Principal Consultants aan het woord
March 26, 2023

“Als ik kijk waar we nu staan en met welke visie ik dit avontuur ben aangegaan, is er al heel veel om trots op te zijn”

Lars van Bussel is sinds 2 jaar Principal Consultant bij Andmore. Zijn team bestond uit 3 leden (inclusief hijzelf) toen hij startte bij de organisatie. Inmiddels kent zijn Datamanagement team 8 ambitieuze professionals, zijn er meerdere datamanagement producten- en trainingen ontwikkeld, heeft hij een MT functie en is daarnaast ook nog bezig met een Collibra Implementatie bij zijn opdrachtgever.

Wie is Lars, wat doet hij precies als Principal Consultant en hoe houdt hij al deze ballen in de lucht? Hoog tijd om hem te ondervragen.

Lars; jij werkt als Principal Consultant bij Andmore. Hoe zien jouw werkweken eruit?

“Mijn weken zijn nooit saai en enorm afwisselend! Van het coachen en begeleiden van onze Datamanagement Professionals tot gave projecten, van MT tot aan marketing en interviews doen zoals deze. Ik geef trainingen en doe accountmanagement. Last but not least ben ik 80% van mijn tijd werkzaam bij mijn opdrachtgever en werk ik aan een gave opdracht, namelijk een Collibra implementatie als onderdeel van het opzetten van een data platform.

Ik ben heel blij dat we binnen het Datamanagement team onderling veel taken verdelen. Zo ontwikkelden een aantal collega’s een hele interessante Data Steward training, dat had ik nooit alleen gekund!”

Dat is enorm veel. Wat vind je het leukste van al deze taken?

Ik vind het leuk om strategisch bezig te zijn, zowel met de organisatie als met ons team. Ik zie het grote plaatje voor me en over 2 jaar weet ik waar ik met Andmore Ă©n het Datamanagement team wil staan.”

Je voert deze rol inmiddels 2 jaar uit. Hoe heb jij de afgelopen periode invulling gegeven aan de rol Principal Consultant?

“Mijn rol bestond eigenlijk nog niet bij Andmore en tijdens mijn sollicitatieproces is de rol na een aantal gesprekken zo vormgegeven. En eigenlijk is er ook wel veel veranderd. Vanuit de markt vind ik een Principal Consultant iemand die qua kennis “alles weet” over zijn of haar vakgebied. Daarnaast ben je de meest ervaren consultant, heb je binnen jouw expertise alles wel meegemaakt en komen collega’s met inhoudelijke vragen bij jou. Zo zie ik mezelf niet persĂ©, ik denk zelfs dat er collega’s in ons Datamanagement team zitten die qua kennis en ervaring net zoveel (al dan niet meer) brengen dan ik. Qua consultancy skills en begeleiding kan ik de organisatie en mijn collega’s veel bieden. Hierbij vind ik het belangrijk om iedereen in hun kracht te zetten en te laten doen wat hij/zij leuk vindt. Eigenlijk opereer ik net als mijn collega consultants, maar geef ik daarnaast sturing aan de Datamanagement Professionals zodat ons team meebeweegt richting de overall strategische doelstellingen van Andmore de komende 2/3 jaar.”

 

Laten we ook even terugblikken op de afgelopen 2 jaar. Waarom heb je destijds de overstap gemaakt naar Andmore?

“De belangrijkste reden was dat ik meer ondernemend wilde zijn. Ik was op zoek naar een kleine organisatie OF ik wilde als ZZP’er aan de slag. Toen ben ik via Melissa met Andmore in een heel open sollicitatiegesprek geraakt. Ik heb toen niet zo zeer op een rol gesolliciteerd, maar we hebben tijdens de gesprekken de rol vormgegeven. Ik zocht naar een rol waar ik wel een project kon blijven doen, en daarnaast meer strategisch kon meedenken met de organisatie en ook een Datamanagement team verder kon vormgeven en laten groeien. Dat is zeker gelukt!”

Vond je het moeilijk om de stap te nemen? En heeft het aan je verwachtingen voldaan?

Ik heb met heel veel mensen gesproken over deze uitdaging voor ik JA heb gezegd. Andmore was toen Ă©cht nog een kleine organisatie, en ook al hadden we kaders geschept voor de rol, was het ook nog enigszins vaag hoe zich dat dan ging ontwikkelen. Maar ik voelde de vrijheid om de rol vorm te geven en merkte dat de organisatie open stond voor mijn inbreng en hier ook echt behoefte aan had. Als ik kijk waar we nu staan en met welke visie ik dit avontuur ben aangegaan (meer projecten, Collibra partnership, team uitbreiden, productontwikkeling) dan is er al heel veel om trots op te zijn. Voor mijn gevoel heb ik wat er nu staat op gebied van Datamanagement zelf, samen met de onmisbare hulp van mijn collega’s, kunnen vormgeven en die vrijheid heb ik in dit hele traject wel gevoeld.”

Je geeft aan dat de club is gegroeid de afgelopen 2 jaar. Wat is jouw bijdrage geweest aan de groei van Andmore?

“Als principal consultant heb je een belangrijke rol in het verhaal en de strategie van Andmore te vertellen aan het team maar ook aan onze kandidaten. Daarnaast heb ik in de afgelopen periode veel “oud bekenden” aan de club mogen toevoegen, dat is wel gaaf. Tenslotte vind ik het vanuit mijn rol heel belangrijk om niet alleen nieuwe teamleden toe te voegen, maar ook ervoor te zorgen dat mensen graag bij ons blijven.”

Als een kandidaat jou vraagt om Andmore in 3 woorden te omschrijven, wat zou je dan zeggen?

  • Gezelligheid;
  • Leerzaam;
  • Groeiend  (en ontdekkend, stiekem een 4e woord ;-)).

 

Andmore staat voor betrokkenheid en samen ondernemen. Hoe ervaar jij de samenwerking binnen jouw team?

“Genieten”.

“Haha nee zonder dollen, we zijn Ă©cht een team en iedereen zoekt elkaar op.  In januari hebben we een Datamanagement teamdag gehad, waar we aan de slag gingen met productontwikkeling en onze strategie, maar is er ook ruimte geweest voor leuke dingen en gesprekken. Het is een leuke mix van mensen en dat versterkt elkaar.”

Welke aanvullingen kun jij goed gebruiken binnen het Datamanagement team?

“Sowieso zijn we altijd op zoek naar sterke Datamanagement consultants. Naast deze professionals zou het tof zijn als we iemand aan het team kunnen toevoegen met een bepaald specialisme binnen DAMA- DMBoK, bijvoorbeeld Data Architectuur. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar experts binnen een bepaald kennisdomein van DAMA met affiniteit met sales & accountmanagement.”

Genoeg ruimte dus voor extra talent! Wat kan jij, samen met jouw team, bieden aan deze Datamanagement professionals?

“Wij kunnen als sparringpartner fungeren voor (toekomstige) collega’s, en hen de vrijheid bieden om zijn of haar specialisme en kwaliteiten nog verder uit te bouwen. Andmore is een plek waar je je kennis kunt delen en zo ondernemend kunt zijn als je zelf wilt. Ons team kan nieuwe collega’s een omgeving bieden waar je dus Ă©cht kan doen wat je passie is in dit vakgebied, en dan is er ontzettend veel mogelijk!”

Last but not least; wat is in de afgelopen 2 jaar de leukste gebeurtenis geweest voor jou bij Andmore?

“Valencia! We hebben tijdens deze trip het 15 jarig jubileum van Andmore gevierd. Super leuk om om met alle collega’s bij te praten in een hele andere setting.

Het leukste in Valencia vond ik daarom ook de avonden die niet gepland zijn. Ongedwongen, iedereen relaxt en we zien wel wat de avond brengt. Dat vind ik echt genieten. Geen verwachtingen, zien wat er gaat gebeuren.”

Denk je na het lezen van dit interview; Wat gaaf! Ik wil daarbij horen!

Kom dan gerust eens bij ons langs, zodat Lars, of Ă©Ă©n van de andere Andmore collega’s je nog meer kan vertellen over de organisatie en het Datamanagement Team.

Neem contact op via de vacaturepagina en we verwelkomen je graag!

 

Terug naar Nieuws