Andmore

🔒

Data Quality

Jouw data zijn de bron voor inzichten, koersbepaling en besluitvorming. Dan wil je dat ze accuraat, up-to-date, volledig en consistent zijn. Kortom: Hoe zorg je voor een constant hoge kwaliteit van data?

Data Quality is de mate waarin gegevens geschikt zijn voor het doel waarvoor je ze wilt gebruiken. Datakwaliteit kan op meerdere manieren impact hebben.

Het belang van datakwaliteit:

  • Het voorkomt onjuiste schattingen en voorspellingen.
  • Je verhoogt de betrouwbaarheid van rapportages.
  • Voorspellende analyses kan je zelf doen.
  • Iedereen krijgt dezelfde info, dus minder risico op verschillende interpretaties.
  • Je verankert de juiste gegevensdeling.

Hoe beter de kwaliteit des te meer waarde zal jouw data genereren. Hoe meet je deze kwaliteit? Andmore heeft de afgelopen jaren veel klanten geholpen met het verhogen van hun datakwaliteit. Hierdoor weten we dat iedere situatie anders is en vraagt om een op maat gesneden aanpak. En dat is nou net onze specialiteit!

We gebruiken het internationaal erkende DAMA DMBoK framework om de samenhang tussen de datamanagement segmenten te duiden. Afhankelijk van jouw situatie kijken we welke aspecten we kunnen automatiseren of op andere manier verbeteren. Door iteratief te werken, zorgen we voor snel zichtbaar resultaat. Dat creëert draagvlak voor het verhogen van datakwaliteit binnen de organisatie en rust voor u.

Wij zijn trots op onze samenwerking
met DAMA

DAMA NL

Mensen en processen spelen een belangrijke rol bij datamanagement. Het DAMA DMBoK framework zorgt voor een optimale afstemming en aansluiting. Het is een internationaal bewezen framework dat we samen vormgeven en uitdragen. Vanzelfsprekend kiest Andmore DAMA als partner.

Al jaren een plezierige samenwerking met Collibra

Andmore heeft een uitgesproken visie. Niet alleen de IT-afdeling, maar het gehele bedrijf krijgt met datamanagement te maken. Andmore kiest voor Collibra als technologiepartner. Samen met Collibra kunnen we op eenvoudige wijze datamanagement activiteiten uitvoeren en automatiseren. Vervolgens kan iedereen binnen de organisatie ermee aan de slag.

Meer weten over
datakwaliteit?

Eric van Oudenhoven- directeur Sales

Eric vertelt je graag meer!

Eric van Oudenhoven
Eric.van.Oudenhoven@andmore.eu
06 – 81 288 239